Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за потропване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за потропване

колата от подписа ми.При тръгване се чува леко потропване нещо като туп туп.....независимо от посоката на потегляне/наляво,надясно направо/ понякога се чува и при рязко спиране.С полеоретанови тампони на стаб. щанга съм,нови горни носачи,нови долни носачи,сменени биалетки.Рециклирана рейка/в смисъл здрави са проверено е/ Не бях сменял вътрешните кормилни накраиници-не е от тях смених ги.
    Не са и карета според мен...Ходих на няколко сервиза вкл. и форумни няма мнения всички казват дай да се доразтропа и тогава е да .....ама не.Пътувам много и не се нуждая от изненади.Ако някой е имал подобен проблем мола нека сподели,че вече в чудо се виждам.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

За потропването при потегляне,може да са тампони на двигател....но за спирането,знам че се получава при разбити тампони на долните носачи,но ти пък си с нови.........погледни си капачките на вътрешните карета,ако са надрани или криви,значи си за тампони на мотора(мотора провисва и започват вътр.карета да чукат в тампона на доните носачи)........щом тропа,значи има нещо разбито или скъсано със сигурност........но интересно,че си ходил във форумни сервизи и нищо.......
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

И аз ,като теб имах такова тъпо тупкане,но при съвсем леките неравности , също съм с полеоритан на стаб.щанга и на горни носачи и нови долни(Фиорела),но вече на 20х км.Всичко беше ток, само стаб.щанга със зор мърдаше леко наляво-надясно. Както беше на подемника,разхлабихме(не ги развивай) болтовете на скобите на стаб.щанга,с помоща на дълга отверка подложихме малко парче от пистов ремък. Сега вече нямя троп-лоп. 15 мин работа.Дано да ти е такъв проблема! Късмет !
      sigpic Alfa Romeo 156 2,4 JTD"01 - 140ph "Красавицата Звяр"

Comment

тези дни пак съм в бокса.като реша проблема ще пиша
        156 1,8ТS-99 ......
        EX
        159 1,9 JTD-08

Comment

@

имах същия проблем и се реши след смяна на долен носач
          Last edited by JoRiX; d.m.y г., 16:22.
          156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

оказа се комплекснен проблем.малко от вътрешни карета,малко от скоростна кутия.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Working...
            X